Hoe Gebruik Je Facebook Messenger Voor Klantenservice?

Wanneer de meeste mensen denken aan klantenservice, zien ze dat ze consumenten helpen via e-mail, SEO, webinars en livechat. Hoewel dit allemaal levensvatbare kanalen voor klantenondersteuning zijn, is het van cruciaal belang om individuen te betrekken op kanalen die ze momenteel gebruiken.

Zitten je klanten op Facebook?

Met naar schatting 2,9 miljard gebruikers wereldwijd is de kans vrij groot. Als gevolg hiervan is het van cruciaal belang om aanwezig te zijn bij de klantenservice om diegenen te helpen die geïnteresseerd zijn in uw bedrijf. Voor bedrijven van elke omvang is Facebook Messenger een geweldige klantenservicetool. Het is kosteneffectief en maakt het voor klanten eenvoudig om contact op te nemen met uw bedrijf. Het is niet alleen compatibel met uw bestaande ondersteuningssystemen, maar heeft ook unieke mogelijkheden die het tot een sterke stand-alone oplossing maken.

Als je weet dat een deel van je klantenkring Facebook gebruikt, is aan de slag gaan met Messenger een uitstekende methode om met hen in contact te komen. Gebruik daarom onderstaande informatie van Facebook bellen support om te weten hoe je Facebook Messenger kunt gebruiken voor klantenservice.

Manieren om Facebook Messenger Klantenservice te gebruiken

  1. Maak verbinding met CRM.

Facebook heeft een open platform dat verbinding kan maken met CRM’s. Verbind Facebook dus met een van uw gekozen CRM-systemen, zodat deze naast de geselecteerde CRM kan worden weergegeven.

  1. Proactief initiëren en beantwoorden van consumentenvragen.

Met de Messenger-chatplug-in kunt u actief communiceren met consumenten die uw Facebook-pagina of website bezoeken. Voor vroege gesprekken zijn chatbots de beste optie, omdat ze een op maat gemaakte rich-media-ervaring kunnen bieden terwijl u met uw consumenten praat.

  1. Help klanten bij het kiezen van producten

Vind items, geef suggesties op maat en meer met behulp van chatbotstromen. Bedrijven gebruiken dergelijke faciliteiten om klanten te verrassen en sterkere banden op Facebook te ontwikkelen.

  1. Gebruik Messenger-chatbots om veelgestelde vragen en klantenondersteuning te automatiseren.

Messenger-bots zijn ideaal om mobiele klanten te bereiken. Bedrijven kunnen chatbots gebruiken om routineactiviteiten te automatiseren en menselijke agenten vrij te maken voor complexere taken.

  1. Krijg feedback van klanten

Messenger stelt merken in staat om met hun klanten te praten. Met Messenger kunnen bedrijven klanten voor en na de aankoop helpen, of ze nu loyaal of nieuw zijn. Bedrijven kunnen CSAT, NPS en CES verzamelen met behulp van het feedbackformulier en de doeltreffendheid van de klantenservice.

Vergeet niet om altijd snelle oplossingen te bieden en efficiënt te zijn in al uw diensten. Bij onze Facebook klantenservice Nederland bieden we u snelle oplossingen en services van wereldklasse. Neem vandaag nog contact op met ons team voor Facebook-gerelateerde vragen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *